Sabíeu que Mataró a part de ser la capital del gènere de punt també era molt reconeguda mundialment per la fabricació de maquinària tèxtil i exportava als Estats Units, Gran Bretanya, França i Japó, entre molts altres països?
Doncs això es una petita part del que après aquesta setmana estudiant part del material industrial mataroní.
Així doncs, he estat redactant bona part del passat industrial de Mataró i de la seva evolució. M’han estat una eina especialment útil les fotos que faig fer al Museu de gènere de punt de Can Marfà. A més, per conèixer una mica més la meva ciutat, he estat fent un excel on hi poso les fàbriques tèxtils mataronines i les seves característiques (situació, anys d’activitat, ús actual); juntament amb aquest document, n’he creat un altre on hi busco les fotografies de cada fàbrica. Es tracta d’un mètode per poder fer un mapa de manera més senzilla.
Però això no és tot, ja que ara ja disposo de tres entrevistes més transcrites. En primer lloc, la de la Pepi Martínez, de XATIC. En segon lloc, la de’n Pere Vilaseca, mataroní fundador de la Fundació Jaume Vilaseca. I, per últim, he rebut resposta del director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Jaume Perarnau, qui m’ha respost les preguntes molt amablement. Un altre contacte via Internet ha estat amb la Carme Prats, ex cap de patrimoni i actual cap d’exposicions i projectes d’mNACTEC, perquè vam estar parlant durant molta estona a Terrassa i he decidit enviar-li un correu amb alguns dubtes que tenia.
Segons les recomanacions per fer el treball de recerca, m’he baixat i llegit el dossier que explica els criteris d’avaluació i com fer un treball de recerca, ho he posat tot al Drive per tenir-ho més a l’abast quan tingui algun dubte, i he aprofitat per actualitzar-lo i modificar algunes coses.
Gemma
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada